Jobb agyféltekés Vezetőképzés

Biztonságos dolog a hagyományos és jól bevált tréning gyakorlatokat alkalmazni egy-egy vezetőképzésen vagy tréningen. De van-e bátorságod hagyni, hogy néhány fokot, vagy ha igazán bátor vagy, akkor akár 90-180 fokot fordítsunk a megszokott képzés módszertanán, és a hagyományos mellett az alternatív módszereket alkalmazva érjünk el akár nem várt mértékű eredményt?


Mitől jobb agyféltekés? 

A bal agyféltekés képzések kizárólag a logikára, racionalitásra épülnek. Inkább a technikákat és módszereket helyezik előtérbe a hatékonyság érdekében. Kevésbé veszik figyelembe, hogy az ember erősen érzelmileg motivált létező. Pedig ma már bizonyított tény, hogy a racionális(nak tűnő) döntéseink hátterében is érzelmi okok húzódnak meg. Épp ezért, az ún. jobb agyféltekét is érdemes legalább annyira figyelembe venni.

Élményalapú és gyakorlatorientált

Az életet nem lehet iskolapadból megtanulni. Az elcsépelt, csontig rágott, mesterséges helyzetgyakorlatok sem mutatják meg a valóságot. Épp ezért nem szokványos módon közelítjük meg a vezetőképzést. Képzéseinken és tréningjeinken alkalmazott feladatok látszólag egyszerűek, mégis a láthatatlant teszik láthatóvá. Nem várt mélységekig mutatják meg működési mechanizmusainkat, amelyből kiindulva jutunk el a napi munka eredményesebbé tételéhez.

Tudás és szemlélet

Az elméleti tudás akkor tud igazán hatékonyan beépülni, ha ahhoz megfelelő attitűd, szemlélet is társul. Akkor tudsz a megfelelő módon kommunikálni, tárgyalni, értékesíteni, prezentálni, vezetni, ha belülről motivált vagy és elkötelezett. De hogyan?

Ma, ebben a munkaerő hiánnyal és fluktuációval küzdő világban már nem lehet feltétlenül pénzzel és a friss kávé illatával motiválni a dolgozókat. Ennél többre van szükség: vállalatként elkötelezettnek lenni a dolgozóink iránt, és vezetőként a vállalat és a beosztottaink iránt. Ehhez azonban nem lehet módszereket és technikákat tanulni. Jelen kell lenni önmagunkban és a vállalatnál elfoglalt helyünkben, szerepünkben is. Akiket kizárólag az anyagi javak motiválnak, sosem lesznek valóban elkötelezettek. A titok nyitja másutt keresendő.

Néhány téma ízelítőül:
– Kommunikáció, mint mesterkulcs
– Ügyfél- és panaszkezelés
– Motiváció és elköteleződés
– Tárgyalástechnika és prezentáció
– Együttműködő vezetés és csoportmunka
– Hatékonyság: delegálás és számonkérés
– Döntéselőkészítés, döntés és felelősségvállalás
– Érték-esítés helyett érték-teremtés
– Kreativitás, innováció és változás
– Tudatalatti erőforrások feltérképezése és kiaknázása
– Stresszkezelés
– Célkitűzések, tervezés és ellenőrzés
– Brainstorming technikák
– Kreatív problémamegoldás
– Csapatépítés másképp
 

Ha rám bíznád magad vagy a csapatod, várom jelentkezésed: denesevi@denesevi.hu 


A változáshoz Rád van szükség.

További tréningek

Jobb agyféltekés vezetőképzés
Workshopok, előadások
Cégdoktorlás
Reziliencia, burn-out
Vezetői kommunikáció
Siker manufaktúra, csapatépítés
Scroll to Top