Üzenet egy férfinek

Egy férfi kliensem megkérdezte egyszer, hogyan látom őt… Talán Te is magadra ismersz, és lesz benne olyan, amiből meríteni tudsz… Olvasd szeretettel.

“Az ember változik. S teljesen mindegy, milyen voltál régen, az a lényeg, mit mutatsz meg magadból most. Keveset. Talán megszoktad, hogy az emberek érdek miatt keresik a társaságodat. A tiszta szándékon alapuló kapcsolódások ritkák lehetnek az életedben. Emiatt úgy tűnik számomra, kialakult Benned egy ösztönös védelmi mechanizmus.

A helyzet ezzel azonban az, hogy a láthatatlan várfal, amit felhúztál, persze megvéd a támadásoktól és sérülésektől, de így az értékes emberi kapcsolatok is nehezebben találnak meg.

Talán van pár igazi barátod, de emiatt a láthatatlan fal miatt az emberek nem igazán tudják, látják, valójában ki vagy. S emiatt ahhoz a részedhez kapcsolódnak, amit megmutatsz magadból (és ez nem sok). Talán voltak gyerekkori traumáid is. Erősen meghúzod a határokat. Talán túl erősen. Van Benned erő. Jól kommunikálsz, tudsz hatással lenni másokra. Van hited, tudsz lelkesedni és lelkesíteni. A tanulás állandó része az életednek (nem feltétlenül iskolapadban).

A józan ész vezérel. Erős a racionális megközelítésed, és mintha elzárnád magad attól, hogy szerethessenek mások. Pedig van szíved és lelked, csak mutasd is meg. Igen, sebezhetőbb leszel, de szerethetőbb is. Remélem, nem bántottak meg a gondolataim. Vitatkozz velük bátran. Ha pedig valamelyik rosszul érintett, no ott van dolog, tennivaló. Szeretettel írtam.”

Ha tovább olvasnál...

error: Védett tartalom!
Scroll to Top