Üzenet egy férfinek

Egy férfi kliensem megkérdezte egyszer, hogyan látom őt… Talán Te is magadra ismersz, és lesz benne olyan, amiből meríteni tudsz… Olvasd szeretettel.

„Az ember változik. S teljesen mindegy, milyen voltál régen, az a lényeg, mit mutatsz meg magadból most. Keveset. Talán megszoktad, hogy az emberek érdek miatt keresik a társaságodat. A tiszta szándékon alapuló kapcsolódások ritkák lehetnek az életedben. Emiatt úgy tűnik számomra, kialakult Benned egy ösztönös védelmi mechanizmus.

A helyzet ezzel azonban az, hogy a láthatatlan várfal, amit felhúztál, persze megvéd a támadásoktól és sérülésektől, de így az értékes emberi kapcsolatok is nehezebben találnak meg.

Talán van pár igazi barátod, de emiatt a láthatatlan fal miatt az emberek nem igazán tudják, látják, valójában ki vagy. S emiatt ahhoz a részedhez kapcsolódnak, amit megmutatsz magadból (és ez nem sok). Talán voltak gyerekkori traumáid is. Erősen meghúzod a határokat. Talán túl erősen. Van Benned erő. Jól kommunikálsz, tudsz hatással lenni másokra. Van hited, tudsz lelkesedni és lelkesíteni. A tanulás állandó része az életednek (nem feltétlenül iskolapadban).

A józan ész vezérel. Erős a racionális megközelítésed, és mintha elzárnád magad attól, hogy szerethessenek mások. Pedig van szíved és lelked, csak mutasd is meg. Igen, sebezhetőbb leszel, de szerethetőbb is. Remélem, nem bántottak meg a gondolataim. Vitatkozz velük bátran. Ha pedig valamelyik rosszul érintett, no ott van dolog, tennivaló. Szeretettel írtam.”

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top