Női légvárak, rózsaszín illúzió

A nőknek magas elvárásai vannak a férfiakkal kapcsolatban. Legyenek jóképűek, jól szituáltak, sikeresek, címzetesek, sportosak, kedvesek, jó szeretők, jó családapák, jó férjek, intelligensek, érzékenyek, hűségesek és a többi. Ugyanakkor izgalmas kalandorok, spontán ötlettől vezérelt mágikus lények.

S akár mindezt meg is kaphatják – de aligha egy férfi személyében.

Azok, akik elsőrendű családapák, ritkán tudnak a vad hódító szerelmes szerepében tetszelegni. A békés és érzékeny fajta nehezen tud az a kalandor lenni, aki bármikor „elrabolja a királylányt”.

S vajon hogyan várhatjuk a kalandortól, hogy tollat négykor eldobó, gyermekéért (ha van neki) az oviba, suliba lelkesen szaladó apuka legyen? Hogy a hétvégi motorozás helyett kint a kertben tevékenykedjen?

Persze szét lehet szedni a példáimat, és bizonyára elvétve találunk is nagyszerű apa-kalandorokat vagy kalandor-apákat, de ez ritka. Hiszen kétféle személyiségdinamika alapvető különbségei az egyes életterületeken másképp jelennek meg.

Miért jó a nőknek mégis ilyen illúziókat kergetniük? Hogy amikor épp arra van szükségük, mindig készséges apa-típus legyen mellettük, s amikor úgy van igényük, egy vad kalandor hódítsa meg a szívüket?

Mert tökéletes meseországban szeretne élni mind. Azonban ők maguk sem tudják, mit jelent valóban férfinek és nőnek lenni. S mindaddig, amíg a másik felé támasztunk magas elvárásokat, nem kell szembesülni saját hiányosságainkkal.

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top