Mutasd meg, ki vagy

Amikor egy Lovag álarcot vesz, akkor maszkabálban ugrándozó úrfivá válik. Lovagsága lovával együtt az udvaron egy fához kötve marad. A Lovag egyetlen „álarca” a sisakja, amely az életét védi harci helyzetben. A mai férfi elfeledte ezt, mert álarcban, sisakban, mindenféle maskarában közlekedik még mindig. Csak éjszaka teszi félre ágya mellé, amikor senki nem látja valódi arcát. 

Felteheted a kérdést, ki a hibás ezért. A nő, aki ezt elvárja, aki nem is kíváncsi a valódi arcára, aki állandó nyilaival sebzi véresre a lelkét. Vagy ő maga, a kisbetűs férfi, akinek esze ágában sincs levenni arcát fedő védőeszközét, mert ebben a látszatbiztonságban megannyi előnyre tesz szert. Szerinte.

De Nő-e az, aki nem kíváncsi a Férfira? S Férfi-e az, amelyik nem bírja el saját sebezhetőségét?

Lovag, Férfi! Emlékezz! Amit megmutatsz önmagadból, arra tudnak a körülötted élők kapcsolódni.

Amikor nem mutatsz semmit, nem küldesz jelet a világba arról, hogy ki vagy, mit szeretnél, és merre tartasz, akkor nem tudnak kapcsolódni sem Hozzád mások. Ha álarcot mutatsz, akkor az álarcodra kapod a külvilág válaszait. Így, ha őszinte kapcsolatokat szeretnél, egyetlen út marad: tisztán megmutatni Önmagad. Ez persze sérülékennyé és védtelenné tehet. De igazán, szívből élni, csak így lehet.

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top