Mutasd meg, ki vagy

Amikor egy Lovag álarcot vesz, akkor maszkabálban ugrándozó úrfivá válik. Lovagsága lovával együtt az udvaron egy fához kötve marad. A Lovag egyetlen “álarca” a sisakja, amely az életét védi harci helyzetben. A mai férfi elfeledte ezt, mert álarcban, sisakban, mindenféle maskarában közlekedik még mindig. Csak éjszaka teszi félre ágya mellé, amikor senki nem látja valódi arcát. 

Felteheted a kérdést, ki a hibás ezért. A nő, aki ezt elvárja, aki nem is kíváncsi a valódi arcára, aki állandó nyilaival sebzi véresre a lelkét. Vagy ő maga, a kisbetűs férfi, akinek esze ágában sincs levenni arcát fedő védőeszközét, mert ebben a látszatbiztonságban megannyi előnyre tesz szert. Szerinte.

De Nő-e az, aki nem kíváncsi a Férfira? S Férfi-e az, amelyik nem bírja el saját sebezhetőségét?

Lovag, Férfi! Emlékezz! Amit megmutatsz önmagadból, arra tudnak a körülötted élők kapcsolódni.

Amikor nem mutatsz semmit, nem küldesz jelet a világba arról, hogy ki vagy, mit szeretnél, és merre tartasz, akkor nem tudnak kapcsolódni sem Hozzád mások. Ha álarcot mutatsz, akkor az álarcodra kapod a külvilág válaszait. Így, ha őszinte kapcsolatokat szeretnél, egyetlen út marad: tisztán megmutatni Önmagad. Ez persze sérülékennyé és védtelenné tehet. De igazán, szívből élni, csak így lehet.

Ha tovább olvasnál...

error: Védett tartalom!
Scroll to Top