Folyton síró férfiak

Mindenféle férfivel találkoztam már. Érzéketlen, mindent tűrő; lavírozó, dönteni nem merő; cuki, humor mögé rejtőző; sikeres, kapálni is Hugó Boss-ban járó; nagyzoló, hencegő; csendes, rettegő; bizalmatlan, állandóan visszakérdező; hangosan gesztikuláló, lenyomni akaró; félelemkeltő, bántalmazó; és azok, akiket én folyton síró férfiaknak hívok.

Biztosan vannak más típusok is, de én velük találkozom általában. Itt nem beszélünk a Tudatos Férfiakról, hanem csak azokról, akik védelmi rendszerüket működtetik valódi önmaguk megmutatása helyett.

Nos vannak az általam folyton sírónak nevezett férfiak. Olyanok, akik állandó megerősítésre, biztatásra, pátyolgatásra… s itt nem tudom hogyan befejezni a mondatot. Vágynak? Számítanak? Várnak? Alapozzák az életünket?

Lehet, hogy nem látod, hogy sírnak. Könnyeik nem az arcukon, hanem a lelkükön csorognak végig.

Nem akkor, amikor elérzékenyülnek. Nem akkor, amikor valami megérinti őket. Hanem folyton. Állandóan. Mindig. A fájdalom lételemükké vált. Kicsi koruk óta.

Többségük nem is tudja, hogy sír. Hogy folyton sír. Hogy a fájdalom már szerves részévé vált. Aztán egy részük valamiféle önismeret vagy felismerés kapcsán ráébred. S akkor még jobban elmerül ebben az állapotban. Mert elkezdi látni, hogy ő sír. S mások nem. Vagy nem annyira. Ekkor egy ideig nehezebb talpra állniuk – amikor megtudják, hogy mélyebb gödörben ülnek, mint sokan mások. De ha kitartóak, akkor nagyobb sikereket érnek el, mint irigyelt társaik. De ahhoz kemény belső munkára van szükség. S ehhez gyakran nem fűlik a foguk. Pedig nem az számít, hol vagyunk, hol tartunk, hanem, hogy mit kezdünk vele.

Számukra a legnagyobb veszély, hogy kényelmesebb egy anyapótlékot keresni, aki végigringatja őket ebben a rideg világban. Legyen az egy társ, egy barát, egy terapeuta, a kocsmáros lány, a fodrász, vagy bárki, akire elveszített vagy talán sosem létezett anyjukként tekinthetnek. S ez örökké így marad(hat).

S hogy mi a megoldás? Gyermekkori traumát oldani bármilyen módszerrel. Legyen az pszichológia, kineziológia vagy bármi más, amelyben bíznak, amelyben hitük van. S a látszólagos megoldások helyett valóban végigjárni ezt a göröngyös utat. S a NEM-, DE- helyett IGEN-EMBERRÉ válni. Szívből drukkolok nekik. Hiszen a Férfi érték. Ne hagyjuk veszni!

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top