Egy férfi is lehet pocsékul

Láttál már nőt maga alatt lenni? Eszik, haszontalan dolgokat vásárol, barátnőzik, sír, kényeztető programra fizeti be magát… De mit csinál egy férfi? Iszik, eszik, kártyázik vagy online játszik, sportol, szétdolgozza magát.

Ezek persze sztereotipiák, és nem vettük a listába a becsajozik, bepasizik lehetőségeket. Azokat sem, amikor bánatukban valami értelmeset tesznek. Mondjuk a nők kitakarítanak, a férfiak pedig lemossák a kocsit.

Alapvetően elfogadott, ha egy nő pocsékul van. Hogy lehet egyáltalán pocsékul. De hogy van ez a férfiaknál? Nekik erősnek kell lenni, hiszen a nehézség, mint a gyermekkorban szerzett seb, csak katonadolog. A kuktában ettől függetlenül forronganak az érzések, de nincs hova kipöfögni. Nem is lehet. Nem illik. Férfi olyat nem csinál – tartja közhiedelem. Pedig a kukta szelepjén mázsás súlyok vannak. A gőz nem tud így távozni. S ami nem kifelé épít, az befelé pusztít.

Ekkor születnek a válások, a betegségek, a hisztis férfiak. Akiket aztán elutasítanak. A félrelépőket, elváltakat azért, mert „na ez se jobb a többinél”, a betegeket, mert gyengék, a hisztiseket pedig mert nem férfihez méltó.

S mi történik valójában? Nem a társadalom vagy a nők utasítják el a férfiakat. Ők magukat utasítják el. Saját férfi létük azon részét, amely épp, hogy értékessé és szerethetővé teszi őket. Az érzéseiket.

Érezz hát, férfi ember! Szeress! Ölelj! Félj! Bízz! Remélj! Legyél bizonytalan és vállald! Legyél tanácstalan és kérdezz! Legyél érzékeny, érzelmes és mutasd ki! Mi nők, így szeretünk. Ahogyan vagy.

(Amelyik nő nem, annak a szeretet fogalmáról ajánlott erősen elgondolkozni.)

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top