A férfi érték

Bármennyire is felháborító vagy szokatlan a cím sokaknak, meg vagyok róla győződve. A férfi érték.

Hogy némelyikük azzá vált, ami, léhűtő, hazug, csalárd és tisztességtelen férfivá, nem az ő hibája. Nézd meg a családját, honnan jött, mit tanult. Lehet, hogy Te sem lennél más. De az, hogy ezen nem változtat, már az ő felelőssége.

S ha kicsit mélyebbre nézel a párkapcsolatában kudarcot vallott, az üzletileg ellehetetlenedett, a kényszer- vagy más betegséggel küzdő, függőségek uralma alá csúszott férfiben, megtalálod a rettegő gyermeket. Azt, akit vertek, megaláztak, megszégyenítettek, kiközösítettek, akinek nem adtak szabadságot, akit szoborként faragtak uniformizált lelkű férfivá. A szülők. A tanárok. A társadalom. A sztereotípiák.

S hol vannak a nők? Nem érnek rá a férfival foglalkozni, küzdeni, emelni – épp emancipálódnak. Persze amikor körülnéznek, szájbiggyesztve legyintenek, hogy „Férfiak? Ugyan már… Hol vannak? Nincs egy normális sem.” S közben nevelik elkényeztetett, csonka családban felcseperedő pótférj-fiaikat.

Szomorú látnom, hogy a nők hite elveszett a férfiban. Pedig gyakran nem a saját hitünk állít talpra bennünket, hanem az, ha valaki hisz bennünk. Egy valaki. Akkor is, ha elbukunk, akkor is, ha hibázunk.

A férfi érték. Csiszolatlan gyémánt. A nő szeretete tudja lágyan tökéletesre formálni.

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top