A férfi, aki belehalt a tökéletességbe

A tökéletesség maga a csoda. Hibáktól vagy hiányosságoktól mentes. A lehető legjobb. Férfi. Ki ne akarna ilyet? Ha Nőként olvasod ezt, ne akarj ilyen Férfit. Ha Férfiként, nos, Tiéd a választás.

Nos a tökéletesség az egyik legtökéletesebb csapda.

Eleve már a szó is vicces, hogy legtökéletesebb. Van kevésbé tökéletes is? A tökéletesség olyan, mint a tű hegye. Nincs hegyebb hely a tűn, vagy kevésbé hegy. A tűnek is egy hegye van, mint ahogyan a tökéletesség is csak egyetlen. Vagy mondhatnám a hegycsúcs példáját: csúcs, csúcsabb, legcsúcsabb… Tökéletes, tökéletesebb, legtökéletesebb…

Azonban, míg a tű hegyének és a hegy csúcsának van értelme, addig a tökéletességnek az ég egy adta világon semmi.

Neked a sós borsófőzelék a tökéletes, nekem az édes, a harmadiknak pedig, ha meg sem hallja azt a szót, hogy borsófőzelék. Akkor most hogyan is van az a bizonyos tökéletes, tökéletesebb, legtökéletesebb?

Amikor párt, társat választunk, keressük a tökéleteset. Most azt mondhatnád kedves olvasó, hogy nem, Te sosem kerested, és még ez is igaz lehet, de akkor hogy is van az, hogy Julival ez a baj, Sárival meg az. Ha nem keresnéd a tökéleteset, nem is tudnád mihez viszonyítani. Nem létező dologhoz ugyanis nem lehet. Ha pedig létezik, miért tagadnánk a létezését?

Pici gyerek korunktól valami olyannak akarunk megfelelni (szülők tökéletes gyereket akarnak többnyire), ami valójában nem létezik. Találkozunk életünk szerelme(i)vel, és próbálunk neki(k) is megfelelni. Addig idomulunk jobbra-balra, hogy teljesen elveszítjük önazonosságunkat, azt, akik valaha voltunk, aminek megszülettünk. Lelkünk előbb hal bele ebbe az önfeladásba, aztán ezt a fizikai testünk is lassan követi.

Férfiként ne akarj tökéletes gyermeke lenni áldott szüleidnek, tökéletes párja szeretett feleségednek, tökéletes apja egyetlen gyermekeidnek. Megpróbálhatod, de nem fog sikerülni. Hiszen mindenkinek más a tökéletes.

Éppen ezért az is „tökéletes”, ha elég jó vagy. Elég jó gyermek, elég jó társ, elég jó édesapa. De erre azonban minden pillanatban törekedj!

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top