A biztonságról és a bizalomról

Az ember legnagyobb igénye és szükséglete a biztonság. Születésünktől kezdve. Ez nem változik később sem, elkísér életünk utolsó percéig. Bárhová elmész azzal, aki mellett biztonságban érzed magad.

A biztonság kialakulását egyrészt a kommunikáció és az információ(átadás) támogatja. Az, hogy tudom, mit, mikorra, kivel, hogyan. S úgy is értelmezem, ahogyan a másik.  S mindez következetesen úgy is van, úgy is lesz, ahogyan a másik jelezte felém.

Az érzelmi biztonság a fizikain túl legalább olyan fontos. Tudni, hogy értékesek és szerethetőek vagyunk, hogy számítanak ránk és támogatnak bennünket. Következetesen, mégis emberséggel, megfélemlítés nélkül bánnak velünk.

Hogy a kölcsönös tisztelet és alázat jelen van a kapcsolatban.

A biztonság pedig csak bizalmi (nem bizalmas) kapcsolatban születik meg. S a bizalom csak biztonságos környezetben alakul ki. Kéz a kézben járnak ők.

Fel kell építeni mindkettőt. Ez idő. Lerombolni azonban egy pillanat. Vigyázz hát rá!

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top