Van Ügy az életedben? Vagy mókuskerékben tepersz?

Vannak még Férfiak, akiknek van Ügy az életében. De mi az az Ügy? Neked mi ez az életedben? S ha nincs, milyen veszély fenyeget? Milyen az a Férfi, akinek van Ügy az életében?

Ez a favágó is ilyen. Molnár Péter fotós barátom találkozott és beszélgetett vele, illetve örökítette meg egy építkezésen. Figyeld, amilyen finoman és elmélyülten dolgozik.

Nem a puszta munka és pénzkeresés hajtja. Alkot. Nem magáért, hanem valami nemesebbért. Hogy maradandót alkosson. Mások és önmaga örömére.

De mi ez az Ügy téma? Honnan tudod, hogy Neked van-e Ügy az életedben? Somogyi Péter Lélekszerelő tanárom sorait idézem:

„Ezzel szemben a férfi, akinek nincs ügy az életében, nem tesz eleget, még akkor sem, ha eltartja a családját. Neki, ÜGY kell az életében. Az ÜGY, egy olyan dolog, feladat, amelynek a felelőssége túlmutat a családon. Például: ha valaki azért gyűjt festményeket, hanglemezeket, … hogy azok korral járó értéknövekedése által gazdagodjon, akkor az nem ügy, hiszen a család keretein belül marad. Akkor válik üggyé, ha hatása van a családon kívüli világra is. Példának okáért, egyesület lesz belőle, kiállítás, mások örömére… Valamilyen társadalmi, közösségi hasznot kell hoznia annak a tevékenységnek, amit ÜGY-nek hívunk.

Sajnos, ha egy férfi nem NAPSZERŰ, nincsen ÜGY az életében, akkor 3 dolgot tesz. Iszik, csajozik, vagy pénzt keres. A felesleges energiáit ezekbe a pótcselekvésekbe öli. Ezek közül a pénzkeresés a legrosszabb, mert ahhoz lehet társadalmi támogatást kapni, hiszen az alkoholistát, a házasságszédelgőt, előbb utóbb, bizonyos határ felett, elutasítja a társadalom, az emberi közösség. De pénzt mindenki „csak” a családjáért keres!”

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top