4 tipp a kiegyensúlyozott Férfi-lét felé vezető úton

Előző cikkemben az egészséges test és elme számára írtam tippeket. Most a lélek és az elme témakörén a sor. Nos Férfiak, bármilyen furcsa, a lélek dolgaival (racionálisan fogalmazva: a jó közérzettel) is foglalkozni érdemes a teljes egyensúly eléréséhez. Következzen néhány ötlet – másképp, mint ahogyan a tucat tipp adó helyeken olvashatod:

Kezdjük a négy K-val:

1. Kellek, muszájok: ezek azok a dolgok, amelyek leginkább nyomasztanak bennünket. Ha nem halogatod őket, hanem bármilyen nehéz is, de először őket intézed el, minden könnyebb lesz utána. Emlékezz, amikor megtöltesz egy üveget kavicsokkal, akkor is a nagyobb darabokat teszed be először, így telik meg legjobban az üveged. Az életed is így telik meg a kötelező és választható dolgokkal a legoptimálisabban. A „kell” szót egyébként is űzd ki a szótáradból. Az agyadban negatív mintát hoz létre, nyomaszt, és kiváló kedvromboló. Ha másképp fogalmazol, meglátod az érzéseid is megváltoznak. Hát még a világszemléleted!
El kell mennem bevásárolni helyett elmegyek bevásárolni.
Meg kell írnom ezt a levelet helyett megírásra vár ez a levél, vagy megírom ezt a levelet.
Dolgoznom kell helyett dolgozom, megyek dolgozni.
Fel kell hívnom anyámat helyett felhívom anyámat…

2. Könnyedség, hobbik: csempészd be a könnyedséget a mindennapjaidba. Ez egy szemléletforma, nem egy konkrét tevékenység… Ne feledd, úgy tartja mondás: ami nem hajlik, törik. Ha valami nem sikerül, önmarcangoló hibakeresés helyett vedd tapasztalásnak. Ha valaki más bénázik, vedd könnyedén – ez az ő tanulófolyamata. A bosszankodás magunk büntetése saját / mások tettei, viselkedése miatt. Ne büntesd magad, vedd könnyedén. A könnyedség elérésében segít, ha örömet hozó tevékenységeket építesz be az életedbe. Sokféle hobbi létezik. Pont Neked ne lenne egy? Persze itt is hagyjuk a káros szenvedélyeket vagy a szexualitásba fojtott többletenergiát – azok csak ideig-óráig okoznak feldobottság érzést. Keress olyan tevékenységet, amelyben elmerülhetsz, megfeledkezve a hétköznapi dolgaidról egyfajta meditatív állapotba kerülsz. Ez lehet sport, pecázás, fúrás-faragás, festés, modellezés, tánc, bármi, ami feltölt.

3. Kommunikálj: amikor magadba fojtod a gondolataidat és érzéseidet, egyrészt megfosztod a többieket a saját világodtól, másrészt belül rágódsz, megbetegítve magad. Mondd el biztonságot adó körben, mi zajlik Benned. Ez nem csajos rinyálás. Egyszerűen néha szükség van arra, hogy valakinek valahol ki legyen mondva. Egy kutatás szerint a férfiak nem intimitásért „járnak más nőkhöz”, hanem hogy elmondhassák valakinek, mi zajlik bennük. Tedd meg ezt a társaddal. Ha valóban szeret, nem lát kevesebbnek, nem fog kevésbé szeretni. A kapcsolatotok sokkal erősebb lesz. Kölcsönös bizalom és tisztelet, szeretet születik. Ha pedig nem támogat, akkor nem a társad ő.

4. Köszönd meg: a boldogság az élet apró örömeinél kezdődik. Hogy hálás vagy minden apróságért. Panaszkodás helyett válaszd a hálát. Ha esik az eső, eszedbe juthat, hogy az a növényeket táplálja. Azokat, amelyek aztán Neked ontják az oxigént. Ha süt a Nap és meleg van, gondolj azokra, akik az utcán élnek, hogy most nem kell fázniuk. Mindenben megláthatod a szépet, és így ezek az apró csodák teszi boldoggá a perceidet, óráidat, napjaidat, éveidet, az életedet. S köszönd meg a kollégáidnak, a párodnak, a gyermekednek, bárkinek azt, amit tesz érted, Neked. Gyakran természetesnek veszünk dolgokat. Hogy a titkárnő kávét hoz. Hogy a párod bevásárol, mos és vasal Rád. Hogy a gyermeked odaviszi az olvasó szemüveged. A köszönöm az egyik legcsodásabb szó a világon.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tovább olvasnál...

Férfi szótár

A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. Mik ezek és mit jelentenek?

Tovább olvasom »

Cuki vagy ciki az Apaság?

Az Apaság kérdése alapvetően megosztó a férfiak körében. Vannak, akik trendy-nek, kötelező felszerelésnek tekintik. S vannak, akiknek egyszerűen még a gondolatától is borsózik a hátuk. De egy valami közös bennük. Hogy mi? 

Tovább olvasom »
Shopping Cart
Scroll to Top