Gondolatok a gyerekekről

Miért akarnak a szülők még sikeresebb, még okosabb, még szebb gyereket, mint ők maguk – akár bármi áron? Mert nem tudják elviselni, hogy egyszer valami valahol valamikor nem sikerült nekik. Elbuktak és nem tudtak felállni. Elszalasztottak egy lehetőséget, amely soha nem jön vissza. Képtelenek meglátni a tanítást önmaguk számára, és így saját kudarcukért gyermekeik fizetnek borsos árat. Szabadságukat, egyéniségüket, teljességüket.

-*-*-*-*-*-*-

A gyermek számára eleinte a szülő az egyetlen biztos pont. Ha a szülő ezt nem tudja megadni gyermeke számára, a gyermek sem tud ezzel a biztos ponttal felnőni, nem tudja azt önmaga részévé tenni. Így bolyong majd a világban bizonytalanul, s válik függővé – valamitől. Valamitől, amiben látni véli a biztos pontot. Függőségét pedig elítéli a társadalom, pedig meggyógyíthatná. Csak azzal, hogy meglátja benne a biztos pontra vágyó gyermeket.

-*-*-*-*-*-*-

A gyerekek a legérzékenyebb adó-vevők a világon. Szenzoraikkal végtelen távolságból megérzik félelmeidet, dühödet, nyugalmadat és szeretetedet. Bármit. Megérzik, ha baj van, s megérzik, amikor eldöntesz valamit. Akkor miért nem hallgatsz rájuk, amikor a maguk nyelvén üvöltik ki a világba mindazt, amit Te felnőttként befelé kiáltasz? Ha egyáltalán tudatos vagy arra, ami Benned történik. Ne őket okold és tedd felelőssé hát mindazért, ami Neked nem megy. Lásd meg finom lelkük csodáját, s köszönd meg támogatásukat. A lehetőséget adják Neked, a legnagyobb ajándékot, hogy tudatossá válhass – önmagadra.

Ha tovább olvasnál...

Shopping Cart
Scroll to Top