Az élet izgalmasabb, mint a filmek

Láttál már olyan filmet, ami arról szólt, hogyan lehet jól párkapcsolatban együtt élni? Én még nem. Az manapság nem filmtéma. Nem izgalmas, nincs benne csattanó. Pedig az élet valójában erről szól(na).

A filmek, a mesék pedig főleg addig a pontig íródnak, amíg két ember – valamiféle kalandos módon – egymásra nem talál, és össze nem jönnek. Ásó, kapa, nagyharang.

Vagy arról, hogy hogyan megy tönkre egy kapcsolat, mit szenvednek össze a kapcsolatban résztvevők. Legyen az az eredeti kapcsolat két résztvevője, legyen az a harmadik, vagy a gonosz mostoha és a gyerekek.

Értem, hogy a működő párkapcsolat nem elég izgalmas filmtéma. De nem is látjuk nagyon a világban. Nincs honnan meríteni. Nincsenek minták, hogyan oldjunk meg konfliktusokat. Nem arra a konfliktuskezelésre gondolok, ahol elrohanunk, kígyót-békát kiabálunk, aztán úgy teszünk, mintha semmi se történt volna, és minden folytatódik tovább.

Az igazán izgalmas film az életben játszódik. Amikor az éles helyzetekben kell helytállni úgy, hogy közben megtartsd a szeretetteljes kapcsolódást. Na ez a kihívás.

Ha tovább olvasnál...

Shopping Cart
Scroll to Top