Inspirációk

Ha a megfelelő előadás témát keresed a kollégáid, a csapatod vagy saját magad számára, nézz körül előadás-tárunkban. Ha nincs az előadások témái közt ínyedre való, írj nekem, és megalkotom Neked.

Az előadások átlagosan 1,5-2 órásak. Lehetőség van több téma ötvözésére, így nagyobb ívet adhatsz a programodnak. A kérdés csak az, mit szeretnél: inspirálni, tudást megosztani, elgondolkoztatni, változást elindítani, vagy mindezt egyben. 

LEGNÉPSZERŰBB TÉMÁK:

Boldogság és siker – az egy ismeretlenes egyenlet 
Nem a sikeres ember boldog, hanem a boldog ember sikeres. Hogyhogy? A képlet egyszerű. Mi bonyolítjuk túl, és megoldás híján pótcselekvésbe fordítjuk az alkotó erőnket. Miképp lehet hát a tudatalattinkat megértve és átírva végül sikeresen és egyben boldogan is élni? Mérnöki pontossággal meghatározható. 

Az elutasítástól az apátián át az elfogadásig (reziliencia)
Minden elengedési folyamat, akár üzleti, akár magánéleti, olyan, mint a gyász. Egyfajta veszteségfeldolgozás. Szükség van a teljes folyamatra ahhoz, hogy be tudjunk kapcsolódni az újba. Addig, amíg leragadunk egy-egy állomáson, az egész élet áll. Hogyan tudsz az állóvízből folyóvá válni, hogy függőségek és pótcselekvés helyett rugalmasan kezeld a helyzeteket?

Ahogy a párkapcsolatban, úgy az üzletben 
Ki hinné, hogy tökéletes párhuzam van e két témában? Működési mechanizmusaid, játszmáid, akadályaid és lehetőségeid. Ugyanazokat a sémákat követed észrevétlenül. Példák, felismerések, tanulás.

Hogyan építs összetartó, lelkes és sikeres csapatot? 
Mi motiválja valójában az embereket? Mi inspirálja? Mitől lesznek lojálisak? Mi az, amitől nem biztos, hogy egy jobban fizető munkát választanak, hanem Neked húzzák a szekeret? Vagy Veled? Előre vagy Utánam típusú vezető vagy? Avagy mit ad az Objektív Személyiségelemzés alapú csapattérképezés?

Hatékony kommunikáció, tudatos beszélgetések
Hatalmi harcok helyett értő párbeszéd. Hogyan érd el, hogy mások értsenek? A tudatos beszélgetés nem feltétlenül az, hogy tudod, mit akarsz mondani, mikor akarod mondani és miért akarod mondani. Hát akkor?

21. századi időmenedzsment
Ma már nem a hagyományos „időmenedzsment” támogatja a dolgozókat abban, hogy hatékonyak és sikeresek legyen. Egy mélyebb rétegben meghúzódó probléma az oka. Ezt a gyökérokot tárom fel, és a megértés által jobb döntéseket, így jobb ereményeket érhetsz el.

 

TOVÁBBI TÉMÁK:

 

Üzlet és menedzsment

Információ, kreativitás, inspiráció. Rendbontóké a világ? 
Hogyan ismered fel, mi az értékes információ? Hogyan dolgozhat az információ érted? Hogyan lesz az információból inspiráció? Hogyan fordíthatod termőre a kreativitásodat? Mi áll mindezek útjában, és hogyan távolíthatod el őket?

Napi rutin és önmegvalósítás. De hogyan? 
Állítsd a napi rutint a szolgálatodba, ne Te szolgáld őt! Hogyan valósíthatod meg az ötleteidet? A célt valósítsd meg, ne a formát! Hogyan tudsz önmagad maradni a hétköznapok kihívásai mellett? Mi a célod egyáltalán? A Te célod vagy valaki másé? Ki vagy Te?

Döntés, kockázat- és felelősségvállalás
Döntések és következmények. Tudatos és tudattalan választásaink. Tudatalatti döntéseink feltérképezése. A felelősségvállalás akadályai és elősegítése. Kockázatvállalás – hogyan tudod a barátoddá tenni?

Együttműködés és szuverenitás – csapatban önállóan
Hogyan tudsz csapatban úgy együttműködni, hogy közben megtartod önazonosságodat? Az én/mi 6 típusa. Te melyik vagy? Hogyan tudod az adottságaidat a legjobban kihasználni? Hol a helyed egy csapatban?

Állítsd meg a halogatást!
Van, hogy kényelmes a lassú haladás vagy a nem mozdulás. Pedig menni szeretnél. Fedezd fel az akadályozó tényezőket, és tegyél ellenük. De hogyan? Semmiképp nem úgy, ahogyan elsőre gondolnád.

Elköteleződés – szabadság – hatékonyságnövelés
Hogyan lesz valakiből elköteleződött egy ügy iránt, bármi is legyen az? Milyen akadályozó tényezők vannak, és hogyan tudjuk őket az előnyünkre hajtani? Hogyan őrizheted meg a szabadságodat, mialatt elköteleződsz? Hogyan tudja e két dolog támogatni a hatékonyságot?

Együttműködő vezetés
Mi az együttműködő vezetés? Miben más, mint egyéb vezetői formák? Ha nem ülsz folyton a nyakukon, nem kéred őket számon, mégis hogyan tud a rendszer hatékony lenni? Mit hozhatsz ki az együttműködő vezetésből, amire álmodban sem gondoltál?

Hogyan győzd le önmagad és a csapatod ellenállását?
Egyik lábaddal a féket, a másikkal a gázpedált nyomod? Nem érted, miért nem haladnak a dolgaid? A tudatodnak egyetlen dolog áll útjában, hogy elérje célját és álmait. Mi az? Most megtudhatod. S ha csapatot vezetsz, pont így bírhatod őket is ellenállás helyett együttműködésre.

Tudatalattink befolyása a hatékony kommunikációra
Ha nem használnak a hatékony kommunikációról szóló könyvek és tanfolyamok, akkor lehetőséged van most egy másik oldalról megtapasztalni e témát. Nem a felszínt kapargatjuk, hanem a dolgok mélyére ásunk. Hogy reakció helyett értő kommunikáció legyen az eredmény.

Találd meg magadban a lehetőséget!
Mindenkiben ott a lehetőség, ott a csiszolatlan gyémánt, ami arra vár, hogy felfedezzék és méltó helyére kerüljön. Mi a Te kincsed? Miért rejtegeted? Mi lesz, ha napvilágra kerül? Hogyan tudod mindezt felfedezni, megmutatni, kimunkálni magadból és piacképessé tenni?

Hatásos beszéd 7 lépésben
Ha szeretnéd, hogy emlékezzenek Rád, emlékezzenek arra, amit mondtál, és mindez cselekvésre is bírja a hallgatóságot, akkor tedd magadévá a hatásos beszéd 7 lépését.

Hogyan motiváld magad, hogyan motiválj másokat?
Mi motivál Téged? Miért az motivál? Mit érsz el vele? Mi a valódi célod, mi a mögöttes célod? Valódi motivációd, mögöttes motivációd? Ha megérted és meglátod a különbséget, turbó sebességgel indulnak el a dolgaid. Engedd el az idejét múlt motivációs eszközöket, és valósítsd meg… No mit is?

 

Üzlet és önismeret

Nők és férfiak az üzletben. Kié a pálya? 
Vesd le a sztereotip gondolkodást a nőkről és a férfiakról. Kinek mik az értékei, mik a kihívásai. Benne rejlő lehetőség vagy múltbeli eredmények. Old fel a gátakat – magadban. A világ alkalmazkodik hozzá.

Inspiráló emberi kapcsolataink 
Építő és lehúzó emberi kapcsolatok. Vagy csak építők vannak? Építő konfliktusok, inspiráló párbeszédek. Egyedül nem megy? A közös alkotás csodája. Neked ki a múzsád?

Apró lépések, nagy eredmények 
Minden az első lépéssel kezdődik. Nem tudod, merre? Nem tudod, mi a Te első lépésed? Tudod, de halogatod vagy nem mered megtenni? A nagy eredmények apró lépésekből állnak. Az élet minden területén. Lépj!

Önbecsapásaink leleplezése – út a sikerhez 
Az egy dolog, hogy másoknak hazudsz a siker érdekében. De hogy magadnak! Bár az is megoldás lehet – rövid távon. A hosszú távú könnyed siker titka azonban az önbecsapások leleplezése és megszüntetése. A kérdés, mi van a falak mögött.

Szivárványüzlet – manipulatív vagy egyenrangú kapcsolatok 
Mindannyian mások vagyunk. Mint a szivárvány megannyi színe. S ha valamelyik hiányzik, már nem lesz teljes a szivárvány. Személyiségtípusok egy eddig szokatlan megközelítésből. S arról, hogy önmagadban hogyan tudod ezen minőségeket kimunkálni ahelyett, hogy másokat manipulálnál vagy akarnál megváltoztatni.

Jó döntések, rossz döntések 
Életünk szinte minden pillanatában döntést kell hoznunk. Egészen apró dolgokban és nagy horderejű kérdésekben. Van, hogy döntésünk eredménye nem várt veszteségeket produkál. Vagy mégsem?

 

Önismeret

Most vagy soha 
Halogatsz? Kulcsszavad a Majd? A Majd Most van. Hogyan Te is Most lenni? Belső motivációdat segítségül hívni? A lehetőség minden pillanatban ott van. Csak ki kell nyújtanod a kezed. Most.

Hatalom, erő és alázat
Hatalom vagy hatalmaskodás? Erő vagy erőszak? Alázat vagy megalázkodás? Mit jelentenek? Hol vannak a határok? Hogyan tudod a hatalmat, az erőt és az alázatot a szolgálatodba állítani?

Káprázat vagy valóság
A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak. Megtanulunk a dolgok mögé látni – ítélkezés, elvárások és feltételezések nélkül. A káprázat csak ideig-óráig gyönyörködtet. A valóság talán első látásra fáj, de csak őt tudod a hasznodra fordítani. A káprázat elillan.

Úgy beszélj, hogy értse 
Mondod, csak mondod, de nem érti? Hogyan tudsz úgy kommunikálni, hogy a másik is értse, ugyanakkor az üzenet tartalma se sérüljön? Legyél tökéletes adó(-vevő).

Mindfulness – a tudatos jelenlét 
Nem, nem spirituális maszlag. Egyszerű módszerek arra, hogy ne a múlt fogságában vagy a jövő illúziójában élj. Mert bár múltunkra, annak tapasztalataira és a jövőre, abba vetett hitünkre, szükség van, az életet mégis Most éljük. A lehetőségeink is Most vannak. Tudatos jelenlét, de hogyan?

Ahová a Boldogság elbújt 
Mi a boldogság és mi a Boldogság? Pillanatnyi állapot vagy állandóan jelenlévő jelenség a Boldogság az életedben? Mitől függ, hogy boldog vagy-e? Érzés vagy szemléletmód a Boldogság? Hogyan élheted meg a negatív érzelmeidet, miközben megtartod a Boldogság állapotát?

Ha nem azt látod, amit szeretnél, cseréld le a szemüveged 
Van látásjavító szemtorna. De azért nem baj, ha jól nem csak a fizikai szemünkkel látunk. Nézőpontunk, életszemléletünk nagyban meghatározza sikerességünket. Cseréld le a szemüveged, ha másképp szeretnél látni. Tisztán.

Kreativitás és intimitás. Ha többet, jobbat szeretnél. 
Minden egy pontból indul és oda tér vissza. De mi köze a kreativitásnak az intimitáshoz? Nem, nem az, amire gondolsz. Nem kreativitás az intimitásban, és nem intimitás a kreativitásban. Intimitás a magánéletben és kreativitás a munkában, alkotásban. Hozd egyensúlyba mindkettőt.

Találd meg a harmóniát a káoszban!
Rend vagy rendetlenség? A rendezetlenség inspirál vagy blokkol? És a rend? Építő a rendbontás? Van-e egyáltalán harmónia a káoszban? A Te életedben hol van építő, illetve korlátozó káosz? Hol van építő, illetve korlátozó rend?

Az elme és a szív csatája. Avagy a racionalitás és az intuíció a szorítóban.
Logikus vagy analóg/képi gondolkodású vagy? Ez tanult vagy Veled született mintád? Melyik a jobb gondolkodásmód? Melyik milyen helyzetekben hasznos? Mikor hallgatsz a szívedre és mikor az eszedre? Racionális intuíció? Intuitív racionalitás?

Vedd kezedbe az irányítást! A félelmeid a legjobb barátaid.
A félelem a legnagyobb ellenségünk – szól a fáma. Szelídítsd meg a félelmeidet, tedd őket barátaiddá, hogy ne gátoljanak, hanem segítsenek a mindennapokban, céljaid elérésében. A módszer egyszerű, mégsem mindennapi.

Shopping Cart
Scroll to Top