Biztonságos dolog a hagyományos és jól bevált tréning gyakorlatokat alkalmazni egy-egy vezetőképzésen vagy tréningen. De van-e bátorságod hagyni, hogy néhány fokot, vagy ha igazán bátor vagy, akkor akár 90-180 fokot fordítsunk a megszokott képzés módszertanán, és a hagyományos mellett az alternatív módszereket alkalmazva érjünk el akár nem várt mértékű eredményt?

Bár a hagyománykövető és biztonságra törekvő piac még tart az újdonságtól, akik már dolgoztak velünk, hosszú távú partnereink lettek. Ha Te is unod már, vagy egyszerűen nem váltak be a könyvszagú feladatsorok, akkor olvass tovább.

Élményalapú és gyakorlatorientált

Az életet nem lehet iskolapadból megtanulni. Az elcsépelt, csontig rágott, mesterséges helyzetgyakorlatok sem mutatják meg a valóságot. Épp ezért nem szokványos módon közelítjük meg a vezetőképzést. Képzéseinken és tréningjeinken alkalmazott feladatok látszólag egyszerűek, mégis a láthatatlant teszik láthatóvá. Nem várt mélységekig mutatják meg működési mechanizmusainkat, amelyből kiindulva jutunk el a napi munka eredményesebbé tételéhez.

Tudás és szemlélet

Az elméleti tudás akkor tud igazán hatékonyan beépülni, ha ahhoz megfelelő attitűd, szemlélet is társul. Akkor tudsz a megfelelő módon kommunikálni, tárgyalni, értékesíteni, prezentálni, vezetni, ha belülről motivált vagy és elkötelezett. De hogyan?

Ma, ebben a munkaerő hiánnyal és fluktuációval küzdő világban már nem lehet feltétlenül pénzzel és a friss kávé illatával motiválni a dolgozókat. Ennél többre van szükség: vállalatként elkötelezettnek lenni a dolgozóink iránt, és vezetőként a vállalat és a beosztottaink iránt. Ehhez azonban nem lehet módszereket és technikákat tanulni. Jelen kell lenni önmagunkban és a vállalatnál elfoglalt helyünkben, szerepünkben is. Akiket kizárólag az anyagi javak motiválnak, sosem lesznek valóban elkötelezettek. A titok nyitja másutt keresendő.

Néhány képzésünk, tréningünk ízelítőül:
- Válts nézőpontot!
- Kommunikáció - a kulcs
- Ügyfél- és panaszkezelés
- Motiváció és elköteleződés
- Tárgyalástechnika és prezentáció
- Együttműködő vezetés és csoportmunka
- Hatékonyság: delegálás és számonkérés
- Döntéselőkészítés, döntés és felelősségvállalás
- Kreativitás, innováció és változás
- Tudatalatti erőforrások feltérképezése és kiaknázása
- Stresszkezelés
- Célkitűzések, tervezés és ellenőrzés
- Brainstorming technikák
- Kreatív problémamegoldás
- Csapatépítés másképp


Bővebben a sikermanufaktura.hu oldalon tájékozódhatsz. 

A változáshoz Rád van szükség.

 

Díjak: ajánlatkérés egyedileg: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

S végül egy visszajelzés a sok közül:

"Színtiszta gyakorlati emberként nagyon messziről érkeztem, egy céges rendezvényen találkoztam Évivel és a csapatának tagjaival. Elkirándultam a komfortzónámon kívülre és megértettem, hogy belül kell rendet rakni, mielőtt kívül rend lesz. Ha az ember megérti mire képes és mire nem, mit kellene tenni és mit nem, már elindult azon az úton, hogy jobban beilleszkedjen, elfogadjon és elfogadják, és elkezdjen ömleni felé a siker magán és karrier utakon is. Köszönöm az eddigi segítséget és előre a továbbiakat is." (K.Péter)