Felnőttkorban a legtöbb embernek problémája van a párkapcsolat témakörével. Az igazi megtalálása, önmagunk "igazivá" válása. S az, hogy meglássuk, mi is a porszem a gépezetben. Mert csak a másikban láthatod meg önmagad. Ha felkészültél arra, hogy a kapcsolataidon keresztül önmagadra is ráláss, szeretettel várunk.

Kinek ajánljuk a kétnapos hétvégi alkalmat?
Mindenkinek, aki 
- tudatossá szeretne válni abban, amit tesz és ami vele történik
- szeretne rálátni saját játszmáira és megérteni, mi miért történik
- békében és kiegyensúlyozottan szeretne élni egyedül vagy kapcsolatban

A tematika

A tudatos párkapcsolat alapjai
A tudatosság nem csak egy hangzatos szó, egy lufi. A tudatosság egy életforma, amely ráébreszhet minden illúzióra és önbecsapásra, amely korlátoz életed kiteljesedésében. Ezen az estén beszélünk a társadalmi elvárásokról, a felelősségvállalásról és a döntésekről, a szabadság és elköteleződés kérdéséről, az elvárások és csalódások rendszeréről. S hogy mire is való valójában a párkapcsolat. 

Félelem és bizalom
Ezen az estén kevesebb lesz a beszéd, több a gyakorlat és a felismerés: a félelmekről, bizalomról, önbizalomról. Hozott anyagunkról, a szülői mintákról. Védelmi rendszereinkről, amely nem csak a "veszélyt" tartja távol, hanem a lehetőséget is. 

Az ideális Társ
Azt gondolnánk, mindenkinek a fejében van egy kép az ideális Társról. Valóban így van? Van egyáltalán ideális? Ha igen, milyen Ő? Te magad hogyan tudsz ideálissá válni? Ráláthatsz a Benned lévő ellentmondásokra, képzelt világodra. Beszélünk még a saját világképed feltérképezéséről, megértéséről és tudatosításáról. Önmagadon és a másikon keresztül. 

Tudatos kommunikáció a párkapcsolatban
A kommunikáció az egyik mesterkulcs a párkapcsolatok, és általában a kapcsolatok világában. Miről lesz szó? Asszertív kommunikáció, de hogyan? Tudattalan reakciók felismerése, átfordítása. Szeretetnyelvek. Agresszió, passzivitás. Játszmák a kommunikációban. A manipuláció nélküli megnyilvánulás. Őszinteség és tapintatlanság. Őszintétlenség és tapintat.

Érzelmi tudatosság, játszmák
Az egyik legkevésbé ismert, mégis igen fontos téma. Talán fejben tudjuk, mit jelent, de a valóságban, amikor megjelenik bennünk, körülöttünk, tornádóként beszippant magába, és darabjainkra szed. Tudatossá válni munka. Belső munka. Érzelmi tudatosságunknak is ez az első lépése. Gyakorlatokon, példákon, tapasztalatokon keresztül ismerjük fel és gyakoroljuk magunkon.

Mire figyelj, ha megérkezett a Társ?
Minden mese addig tart, amíg a herceg vagy királyfi megérkezik, és ásó, kapa, nagy harang, összeházasodtak, és addig éltek, amíg meg nem haltak. Nos, életünk nagy részét ebben az "addig éltek, amíg meg nem haltak" részben töltjük. A mesékben azonban. amelyeken felnőttünk, ez csak egy zárómondat. Igen könnyű itt elvérezni. Ezen az estén beszélünk bizalomról, féltékenységről, szexualitásról, hűségről, megcsalásról, válásról, és arról, mi lesz, amikor a családba gyermek érkezik. S arról, hogyan működtethetünk egy kapcsolatot hosszú távon boldogan. Javaslom, erre az előadásra akkor gyere, ha az előzőeken ott voltál. Mert a választ eddigre lassan magad is megtalálod. Mi ezt itt csak tovább bontogatjuk a fenti témák tekintetében.

Részvételi díj:

30,000 Ft/fő, pároknak 25,000 Ft/fő

Időpontok:

1. nap: 2019. március 23. szombat 9-17h (igény esetén a csoport megállapodásától függően egy közösen egyeztetett időpontban)
2. nap: a csoporttal egyeztetett időpontban

További információk, jelentkezés:

+36 70 347 44 47
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.     
 


Ha egyéni tanácsadásra jönnél,  

és van párod, akkor a Párkapcsolati Coachingot ajánlom szeretettel.
Ha pedig még keresed az "igazit", akkor a Tudatos Társkeresés tanácsadás segíthet ebben.

A változáshoz Rád van szükség.

 


S végül visszajelzések a kurzusról:

"Öt éve vagyunk együtt, mindketten hozunk gyerekeket az előző házasságunkból, így a gyermeknevelés kapcsán rengeteg konfliktushelyzettel és érzelmi hullámvölggyel küzdöttünk. Évivel egy szakmai tréningen találkoztunk, ahol azonnal megfogott a közvetlensége, emberek iránti érzékenysége. A párkapcsolati tanfolyam során sok megerősítést és útravaló tanácsot kaptunk. Nagyon jó érzékkel világított rá olyan fontos területekre, melyek nem tudatosultak bennünk azelőtt. A tanfolyam óta úgy érezzük, sokkal jobban megértjük egymás viselkedését, így jobban kezeljük a konfliktushelyzeteket, kapcsolatunk ezáltal sokat erősödött és harmonikusabbá vált. Köszönjük és alig várjuk a tanfolyam folytatását!" (B. Éva és T. Vilmos)